Donatorstvo in prostovoljstvo

Rafa&Co

Za znamko Rafa&Co. stoji majhno družinsko podjetje iz obrobja Maribora, ki se ukvarja z izdelavo geodezičnih rastlinjakov in drugih izdelkov za vrtnarjenje.

Z našimi izdelki želimo povezati človeka z naravo, tradicijo s sodobnostjo in lokalne obrtnike s širšo okolico. Vsak naš izdelek izhaja iz holističnega pristopa bivanja, ki sega izven meja same pridelave hrane. Gre za življenje z okolico in letnimi časi, opazovanje naravnih ciklov in iskanje trajnostnega načina bivanja znotraj naravnih sprememb. Naše vodilo ni zgolj razumevanje okolja, temveč tudi ljudi, zato stremimo k uporabi surovin slovenskega porekla in k sodelovanju z lokalnimi obrtniki.

IZIDOR GOLOB

Izidor Golob  je svoje življenje posvetil križanju perunik in maslenic ter patentiral veliko novih svetovno prizanih sort. Služboval je v mariborskem podjetju Florina in se izoblikoval v odličnega strokovnjaka za okrasne rastline. Je avtor štirih knjig od katerih je najbolj znana Vrt in letni časi, ki je bila prodana v kar 63 tisoč izvodih. Botaničnemu vrtu Univerze v Mariboru je podaril mnogo rastlin. Občudujete jih lahko predvsem v zbirkah perunik, maslenic in potonik.

Njegove avtorske članke lahko prebirate v slovenskih vrtnarskih revijah.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

X