Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

Španska glasbeno plesna fantazija

Datum in čas dogodka:
05.07.2020 ob 17:00 uri
 
ŠPANSKA GLASBENO-PLESNA FANTAZIJA je projekt, ki povezuje glasbo španskih skladateljev M. de Falla, P. de Sarasate in drugih s pristnim flamenco plesom. V prekrasnem ambientu Botaničnega vrta boste lahko doživeli pravo glasbeno poslastico. S seboj lahko prinesete podlogo za sedenje, da bo glasbeno - plesno doživetje še bolj udobno.
 
Nastopajo:
 
Inga Ulokina, violina
Ajda Stina Turek, jazz vokal
Marina Igritskaya, soprano
Maša Kolšek, flamenco ples
 

Trajanje dogodka: 45 min.

Za udeležbo je potrebno plačati vstopnino v vrt.
 
 
O izvajalkah:
 
INGA ULOKINA - akademska violinistka ruskih korenin deluje kot koncertna mojstrica Zagrebškega komornega orkestra in umetniška vodja Ljubljanskega godalnega ansambla. Magistrirala je summa cum laude na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se izpopolnjevala na Hochschüle für Music Köln in na Anton Bruckner Privatuniversität Linz. Je dobitnica nagrad mednarodnih in državnih tekmovanj ter prejemnica Rektorjeve nagrade Akademije za glasbo v Zagrebu. Kot solistka je nastopila s Simfoničnim orkestrom Graškega konservatorija za glasbo, Simfoničnim orkestrom UL Grex Symphoniacorum, Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, Zagrebškim komornim orkestrom. Je umetniška vodja ORIP - Oskar Rieding International Project v okviru katerega deluje
Mednarodno tekmovanje za mlade glasbenike Oskar Rieding. Svoje znanje predaje mlajšim generacijam kot pedagoginja na Glasbeni šoli Rogaška Slatina.
 
AJDA STINA TUREK - 25-letna Domžalčanka, je z najvišjimi ocenami leta 2018 diplomirala iz Vocal performance na Berklee College of Music v Bostonu, ZDA. Med študijem je bila v vseh semestrih uvrščena na Dean's list, lestvico najboljših študentov na Berklee College of Music v Bostonu. Je edina študentka prejemnica prestižne nagrade "Outstanding Jazz Vocalist Award 2017", ki jo je v hudi konkurenci odličnih vokalistov prejela na predlog številnih profesorjev na Berkleeju. Je tudi skladateljica, dve leti nazaj je izdala album SONDER, ki ga je posnela v Ameriki ob velikem številu odličnih glasbenikov s celega sveta in imela z nekaterimi od njih tudi turnejo po Sloveniji.  Lani je kot edina slovenska mlada jazz glasbenica sodelovala v Avstriji z Euroradijskim jazzovskem orkestrom EBU. Na Slovenski popevki 2019 je s strani strokovne komisije osvojila nagrado za najbolj perspektivno mlado avtorico in izvajalko za skladbo V melodiji večnega dueta, za katero je napisala tako besedilo kot glasbo.
 
 
MARINA IGRITSKAYA je mednarodna priznana sopranistka, Moskovčanka, ki že vrsto let živi in ustvarja v Sloveniji.
Je laureatka in dobitnica več nagrad na drzavnih in mednarodnih tekmovanjih, iskana izvajalka lied - a in ruske lirične romance.
Je laureatka ruskega državnega tekmovanja v izvedbi liričnih ruskih romanc v okviru Slovanskega festivala v Moskvi in dobitnica naziva "Princesa liričnega lied-a" kot posebne nagrade festivala.
 
Kot solistka je sodelovala z Moskovskim opernim gledališcem Šaljapin in je nastopila tudi v vrsti vlog v operah N. Rimskega - Korsakovega, A. Borodina in mnogih drugih.
 
Marina Igritskaya ze vrsto let deluje v Sloveniji kot samostojna umetnica in umetniška vodja Mednarodnega glasbenega festivala "Talisman" in je zaposlena kot vodja kulturnih programov v Ruskem centru znanosti in kultire v Ljubljani.
 
Je aktivna koncertantka in iskana komorna glasbenica z izjemno širokim repertoarjem. Sopranistko Marino Igritskaya odlikuje posebna lirična barva glasu, ki ima bogato barvo in široki razpon tehničnih zmožnosti.
 
Maša Kolšek je predana in ustvarjalna flamenco plesalka, ki raziskuje ta temperamenten ples v njegovih glasbenih razsežnostih in z njim kot pedagoginja navdušuje svoje učence.
 
Že od malih nog in skozi vrsto let izobraževanj s plesnih področij sodobne plesne tehnike, jazz baleta, stepa in klasičnega baleta ter s področja flamenka je postal ples nepogrešljiv del njenega življenja. Kot univerzitetna diplomirana inženirka tekstilne tehnologije pa svoj plesni talent dopolnjuje z likovnim in oblikovalskim poklicem. In tako kot pravijo, da kjer je volja, je tudi pot, sem tudi sama združila ljubezen do plesa z ljubeznijo do oblikovanja in izdelave plesnih kostumov ter med leti 2007 in 2016 kot koreografinja in kostumografinja soustvarjala številne uspešne plesno-glasbene predstave. 
V zadnjih letih se posveča flamencu kot celoti: tako plesni kot tudi kostumografski in glasbeni. 
Posveča se poučevanju flamenka v Velenju in na Ljudski univerzi UPI Žalec.
Svoje plesno znanje pa redno izpopolnjuje na seminarjih priznanih plesnih pedagogov kot so Juan Pollvilo, Marco de Ana, Maria Keck, Rosa Zaragoza in drugih.
 
S flamenko plesalci ljubljanskega društva CoraViento je sodelova v baletu Carmen, ki ga je leta 2014 na oder postavil Mladi slovenski balet v sodelovanju z Društvom baletnih umetnikov Slovenije.
Je članica skupine Flame&Co., ki deluje pod vodstvom vrhunskega koreografa in plesalca Mitje Obeda. 
S plesnimi nastopi je sodelovala pri številnih plesnih dogodkih kulturnega društva CoraViento v Ljubljani, tradicionalnih večerih flamenka v Velenju, Žalcu in Celju, festivalu Lent, vsakoletnih obeležitvah svetovnega dne flamenka v Mislinji in v Ljubljani, festivalu Lepoglavske čipke na Hrvaškem in ob 20. obletnici JSKD Šentjur ter na mnogih drugih kulturnih dogodkih širom Slovenije. 
Že 4 leta zapored je aktivna kot koordinatorica velikega plesnega dogodka Ulica pleše, na katerem se zbere preko 200 plesalcev različnih zvrsti in generacij  v okviru Mednarodnega medgeneracijskega festivala v Velenju.
Prisrčno vabljeni!

 

« Nazaj

 

Botanični vrt Univerze v Mariboru s svojo lepoto skozi leto gosti številne dogodke in prireditve. V objemu narave ponuja prostor za poročne obrede, praznovanja rojstnih dni, teambuildinge in še veliko več.

Več o prihajajočih dogodkih in prireditvah lahko izveste na:

Seznam dogodkov

 

Cenik

 

Obratovalni čas

Od 24. marca do septembra
vsak dan od 9.00 do 19.00

Oktobra do 18.00
Novembra do 16.00, nedelje zaprto
December – februar zaprto
Več informacij

PRODAJALNI CENTER OBRATUJE
 

Vstopnina

Odrasli: 5 €
Upokojenci: 3,5 €
Mladina: 3 €
Družinska: 10 €

Predšolski otroci brezplačno.

Kontakt

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162

E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Za e-novice klikni tukaj

Lokacija
Zahvala
Botanični vrt ne bil bi vrt brez obiskovalcev, članov, donatorjev in prostovoljcev.
Postani prijatelj.

Kontakti

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162
E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Družite se z nami

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o dogodkih, aktivnostih in ugodnostih.


  • 2017 © Botanični vrt Univerze v Mariboru