Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

Digitalno in igrivo mimo skalnjaka v pinetum Botaničnega vrta

ŠTUDENTSKI INOVATIVNI PROJEKTI

Nedvoumno je botanični vrt inovativno učno okolje, ki omogoča izkustveno in spoznavno učenje zunaj običajnega učnega prostora, v naravi. Prav tako ne moremo mimo dejstva, da postaja informacijsko komunikacijska tehnologija (IKT) vse pomembnejši del izobraževalne tehnologije. Vsled navedenega smo v okviru dveh projektov oblikovali uporabna, kreativna in sodobna učna e-gradiva in pripomočke za e-učenje v botaničnem vrtu in drugje.


1. projekt: »Digitalizacija in igrifikacija Botaničnega vrta UM za otroke in mladino«

Na poti po sistematskem polju, zbirki zelišč in sadno-zelenjavnem vrtu spremljamo botanika Rastka, vrtičkarja Bojana in Anjo, ekološka kmeta Maksa in Mojco, slovensko jezikoslovko Franjo in zeliščarico Zdravko. V skupini sta še germanistka Grete Gärtner in ljubiteljski vrtnar Mr. Green iz Anglije, ki pridno zapisujeta dogajanje in informacije v svojih jezikih.


2. projekt »Digitalno in igrivo mimo skalnjaka v pinetum Botaničnega vrta«

Tokrat na poti skozi vrt spremljamo botanika Rastka, vrtičkarja Bojana in Anjo, slovensko jezikoslovko Franjo, germanistko Grete Gärtner in ljubiteljskega vrtnarja Mr. Greena iz Anglije. Skupina v skalnjaku sreča pedologinjo dr. Zemljič, v pinetumu pa gozdarja gospoda Smrekarja ter arboristko gospo Grmšek.


KLIKNI TUKAJ ZA SPLETNO POVEZAVO DO APLIKACIJE
 

Skozi na zanimiv način podane osnovne informacije in igrivo zgodbo liki uporabnika učijo, ga nagovorijo in vzpodbudijo, da na osebnem računalniku ali pametnem telefonu klikne tudi na povezave Več. Nivo doseženega znanja lahko uporabniki preverijo v posebej oblikovanih nalogah, kvizih in križankah.

Vsebine smo, pod pedagoškim mentorstvom in v tesnem sodelovanju z Društvom ljubiteljev botaničnega vrta UM, oblikovali študenti različnih področij in stopenj študija Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede ter Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.

 

 

Obratovalni čas

Od 24. marca do septembra
vsak dan od 9.00 do 19.00

Oktobra do 18.00
Novembra do 16.00, nedelje zaprto
December – februar zaprto
Več informacij

PRODAJALNI CENTER OBRATUJE
 

Vstopnina

Odrasli: 5 €
Upokojenci: 3,5 €
Mladina: 3 €
Družinska: 10 €

Predšolski otroci brezplačno.

Kontakt

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162

E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Za e-novice klikni tukaj

Lokacija
Zahvala
Botanični vrt ne bil bi vrt brez obiskovalcev, članov, donatorjev in prostovoljcev.
Postani prijatelj.

Kontakti

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162
E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Družite se z nami

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o dogodkih, aktivnostih in ugodnostih.


  • 2017 © Botanični vrt Univerze v Mariboru