Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

Oblikovanje turističnih produktov za Botanični vrt Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru sodeluje kot partner s Turističnim društvom Hoče v projektu ŠIPK (Študentski inovativni projekti za družbeno korist 2016 - 2020)
 

Univerza v Mariboru je prijavila na Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov in štipendije projekt »Oblikovanje turističnih produktov za Botanični vrt Univerze v Mariboru«. Projekt se v celoti financira iz javnih sredstev (delno ga financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada). V projektu sodeluje 10 študentk in študentov vseh stopenj študija (doktorski, magistrski, univerzitetni in visokošolski), dodatne tri študentke pa sodelujejo v projektu neformalno. Prihajajo iz petih različnih fakultet Univerze v Mariboru: največ z Ekonomsko-poslovne fakultete (EPF), po ena študentka s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in Filozofske fakultete, en študent s Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede ter ena študentka biologije iz Univerze v Ljubljani. Projekt vodi prof. dr. Sonja Sibila Lebe, strokovni sodelavec iz TD Hoče pa je g. Uroš Blažič.

Poslanstvo Botaničnega vrta Univerze v Mariboru obsega štiri osnovna področja: ozaveščati javnost o varstvu narave, gojiti semensko gensko banko za številne ogrožene rastlinske vrste, vzdrževati eksperimentalno polje na prostem in raziskovalni laboratorij, kjer izvajajo raziskave s področja genetike, žlahtnjenja in fiziologije rastlin ter poglabljati in širiti botanično znanje.

Gre torej za zaokrožen sistem delovanja in za natančno določene obveznosti, v katerih ni navedenega nič o sistematičnem privabljanju obiskovalcev. Slednji občutimo Botanični vrt kot prostor za sprostitev, za oddih, za »polnjenje baterij«, kamor prihajamo v prostem času. Prav to ja glavni izziv za ta projekt: izdelati predloge, kako povezati sedanjo ponudbo Botaničnega vrta s turistično ponudbo v občini Hoče-Slivnica.

Projektni načrt predvideva pet sklopov raziskav in izdelavo petih prototipov produktov, in sicer: 1) za področje kulturnega turizma, 2) za področje rekreativnega in športnega turizma, 3) za področje gastronomije, 4) za področje dobropočutnega turizma ter 5) za področje dogodkov.

 

Avtor članka: dr. Sonja Sibila Lebe, Uroš Blažič
Obratovalni čas

Od 24. marca do septembra
vsak dan od 9.00 do 19.00

Oktobra do 18.00
Novembra do 16.00, nedelje zaprto
December – februar zaprto
Več informacij

PRODAJALNI CENTER OBRATUJE
 

Vstopnina

Odrasli: 4 €
Upokojenci: 3,5 €
Mladina: 3 €
Družinska: 10 €

Predšolski otroci brezplačno.

Kontakt

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162

E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Za e-novice klikni tukaj

Lokacija
Zahvala
Botanični vrt ne bil bi vrt brez obiskovalcev, članov, donatorjev in prostovoljcev.
Postani prijatelj.

Kontakti

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162
E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Družite se z nami

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o dogodkih, aktivnostih in ugodnostih.


  • 2017 © Botanični vrt Univerze v Mariboru