Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

Mednarodni projekti

ERASMUS

Mednarodne študentske izmenjave potekajo pod okriljem programa Erasmus. Če vas zanimajo študentske izmenjave iz progama Erasmus, se obrnite na naslov: anastazija.gselman@um.si

PALAEODIVERSISTYRIA

„PalaeoDiversiStyria“ – „Paleokrajina Štajerske in njena biodiverziteta od prazgodovine do odkritja Novega Sveta“ je mednarodni projekt v okviru programa čezmejnega sodelovanja INTERREG v A Slovenija-Avstrija 2014-2020, ki je financiran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Projekt povezuje najnovejša znanstvena odkritja arheologije, arheobotanične stroke in arheozoologije z aktualnimi izzivi na področju kmetijstva in turizma. Območje programa obsega Štajersko in severovzhodni del Slovenije.

Za več informacij o projektu PalaeoDiversiStyria kliknite tukaj.

IRON AGE DAUBE

Mednarodni projekt z naslovom Monumentalizirane krajine starejše železne dobe v porečju Donave. V angleščini - Iron Age Danube (Monumentalized Early Iron Age Landscapes in the Danube river basin). Cilj projekta so podpreti trajnostno rabo kulturne in naravne dediščine z razvojem in izvedbo skupne strategije; spodbujanje raziskav in spomeniško varstvo; ohranjanje, promoviranje in vključevanje prazgodovinskih pokrajin kot del kulturne turistične poti.

Za več informacij o projektu Iron Age Danube kliknite tukaj.


 

EVROPSKO TERITORIALNO SODELOVANJE SI-AT

V Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru smo s pomočjo sredstev, pridobljenih z Evropskim teritorialnim sodelovanjem, dokončali izgradnjo sadno zelenjavnega demonstracijskega vrta. V njem potekajo številne delavnice in izobraževanja na temo trajnostnega pridelovanja hrane.

 

Obratovalni čas

Od 24. marca do septembra
vsak dan od 9.00 do 19.00

Oktobra do 18.00
Novembra do 16.00, nedelje zaprto
December – februar zaprto
Več informacij

PRODAJALNI CENTER OBRATUJE
 

Vstopnina

Odrasli: 4 €
Upokojenci: 3,5 €
Mladina: 3 €
Družinska: 10 €

Predšolski otroci brezplačno.

Kontakt

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162

E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Za e-novice klikni tukaj

Lokacija
Zahvala
Botanični vrt ne bil bi vrt brez obiskovalcev, članov, donatorjev in prostovoljcev.
Postani prijatelj.

Kontakti

Blagajna: 051 696 272
Prireditve: 031 310 330
Vodenja: 031 592 162
E-naslov: botanicni.vrt@um.si

Družite se z nami

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o dogodkih, aktivnostih in ugodnostih.


  • 2017 © Botanični vrt Univerze v Mariboru