Donatorstvo in prostovoljstvo

KLOPI ZA DONATORJE

V jubilejnem letu 2022, ob 20. obletnici otvoritve Botaničnega vrta Univerze v Mariboru za širšo javnost, smo se odločili za menjavo urbane parkovne opreme – klopi. Obstoječe klopi so svojih dvajset let temeljito odslužile in čas je, da jih zamenjamo. Odločili smo se za nabavo klopi, ki jih je za parkovno uporabo oblikovala krajinska arhitektka Tanja Simonič Korošak, izdeluje pa jih slovensko podjetje Atriva. Klopi so preizkušeno udobne za sedenje in ustrezajo vsem našim zahtevam za bivanje na prostem.

Ker je menjava urbane parkovne opreme velik finančen zalogaj za Botanični vrt, se na Vas obračamo s prošnjo za donacijo. Vaš prispevek v višini vrednosti klopi bo trajno označen s spominsko ploščico, ki bo pritrjena na naslonjalo klopi. Spominska ploščica bo pritrjena na sredino predzadnje letvice naslonjala klopi v dimenziji 200 x 40mm.

IZIDOR GOLOB

Izidor Golob  je svoje življenje posvetil križanju perunik in maslenic ter patentiral veliko novih svetovno prizanih sort. Služboval je v mariborskem podjetju Florina in se izoblikoval v odličnega strokovnjaka za okrasne rastline. Je avtor štirih knjig od katerih je najbolj znana Vrt in letni časi, ki je bila prodana v kar 63 tisoč izvodih. Botaničnemu vrtu Univerze v Mariboru je podaril mnogo rastlin. Občudujete jih lahko predvsem v zbirkah perunik, maslenic in potonik.

Njegove avtorske članke lahko prebirate v slovenskih vrtnarskih revijah.

Rafa&Co

Za znamko Rafa&Co. stoji majhno družinsko podjetje iz obrobja Maribora, ki se ukvarja z izdelavo geodezičnih rastlinjakov in drugih izdelkov za vrtnarjenje.

Z našimi izdelki želimo povezati človeka z naravo, tradicijo s sodobnostjo in lokalne obrtnike s širšo okolico. Vsak naš izdelek izhaja iz holističnega pristopa bivanja, ki sega izven meja same pridelave hrane. Gre za življenje z okolico in letnimi časi, opazovanje naravnih ciklov in iskanje trajnostnega načina bivanja znotraj naravnih sprememb. Naše vodilo ni zgolj razumevanje okolja, temveč tudi ljudi, zato stremimo k uporabi surovin slovenskega porekla in k sodelovanju z lokalnimi obrtniki.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

X