Galerija

POMLAD V BOTANIČNEM VRTU

Botanični vrt Univerze v Mariboru je za obiskovalce odprt skozi vse leto. Najbolj priljubljen je od marca do septembra, ko je odprt vsak dan, od 9.00 do 19.00 ure. Prvi spomladanski meseci v vrt vabijo z barvitimi cvetovi, proti koncu aprila tudi s prvimi listi na listnatih drevesih. Spomladi se odvija tudi Majski sejem rastlin, kjer se lahko založite z novim znanjem, semeni, sadikami in pripomočki za vrtnarjenje.

POLETJE V BOTANIČNEM VRTU

Poletje v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru je čas prijetnih in družabnih dogodkov. To je čas najlepšega razcveta vrtnic in če ne veste, kdaj bi vrt obiskali, pridite junija.

JESEN V BOTANIČNEM VRTU

Jeseni je v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru najbolj pisano – hkrati lahko občudujete mnoge cvetove, plodove in jesenske listne preobleke listopadnih grmov in dreves. Fotogenične so jutranje meglice in prvo ivje.

ZIMA V BOTANIČNEM VRTU

Botanični vrt Univerze v Mariboru je pozimi odprt  od ponedeljka do sobote po skrajšanem delovnem času. Pozimi se izobraževalna predavanja preselijo v prostore FKBV, v pritličje prizidka gradu Hompoš. V mesecu februarju se začnejo izobraževalni praktični prikazi in strokovna tematska vodenja, povezana s praktičnimi deli v vrtu in sadovnjaku.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist

X